Blogs

15-3-2020

Doel is het doel deze dag. Wat ik bedoel? Ik doel op de fotolocatie die al enige tijd om mijn lijstje staat. Doel dus, in België. Net over de grens.

Doel is een spookstad, of beter gezegd, een spookdorpje gelegen naast een kerncentrale. Ooit bedoeld om ruimte te maken voor de haven.
Een paar straten slechts, maar zo goed als verlaten. Een hand vol woningen is (nog) bewoond, de rest staat leeg en soms in erbarmelijke staat. Sta je op een filmset? Loop je in oorlogsgebied? De over het algemeen fraaie graffiti fleurt de boel in de troosteloze straten wel wat op. Een fijne urbex locatie dus!

Nu verwacht je dat in zo’n (bijna) verlaten dorp het uitgestorven stil is. Niets is minder waar.
Het wemelt er van de ramptoeristen (ik ook dus) en fotografen (ik ook dus). Ook de Belgische jeugd is volop aanwezig met snelle auto’s met snelle spoilers. Maar ook de oudere jongeren (ik ook dus) komen er met de meest prachtige oldtimers die zij bezitten (ik niet dus)….

De moeite van het bezoeken waard! Doel als doel, Doel bezocht en doel bereikt. Afvinken maar…


1-3-2020

2 plekken. In ‘s-Hertogenbosch.
De eerste plek kwam ik tegen op een foto in één van de Facebook groepen. Een foto van een prachtig perron. Mooie oude architectuur en zo sfeervol en nostalgisch! Dit stond dus op mijn lijst van lokaties om te bezoeken. 1 maart was de dag, een zondag. Op naar station Den Bosch!

Het was midden op de dag dus behoorlijk druk, wat te verwachten was. Mooie plek op het perron uitgekozen met de roltrappen gecentreerd met daar omheen het mooie boogwerk van gietijzer en het oude dak. Om de foto zo rustig mogelijk te maken heb ik de big stopper gebruikt. Sluitertijd van 50 seconden levert een leeg perron op, waardoor de aandacht gaat naar het oude perron. Prachtig. Nu nog eens terug om een avondopname te maken.

Plek 2 was vlakbij het station. Armada, Paleiskwartier. Een aantal architectonisch vormgegeven gebouwen met gebolde gevel, aan de hofvijver. De architecten hebben zich laten inspireren door 4 elementen: licht, lucht, land en water. Hier was ik al vaker langsgereden, maar was er nog nooit geweest met mijn fotocamera. Daar moest verandering in komen!!

Een prachtige cityscape vol architectuur. Statief op de rand van de vijver gezet, ook hier de big stopper erop en open die sluiter! Resultaat: zachte vegen in de lucht en een sluier van water wat een rustig beeld geeft en de focus uitgaat naar de gebouwen en de spiegeling in het water.


15-2-2020

Lekker een paar uurtjes naar het strand. Genieten van een weids uitzicht, een interessant wolkendek, en vooral de variatie van de duinen.
Telkens weer sta ik versteld hoe de glooiende duinen met het groen-geel gekleurde helmgras zulke pakkende en sfeervolle foto’s oplevert…!


21-12-2019

Naar Utrecht. Niet voor een uitgebreide fotosessie, maar toch heb ik de camera en statief meegenomen. Hopelijk nog genoeg tijd voor wat opnames, hopelijk blijft het droog. Je weet maar nooit….

Omdat het vroeg donker is ontstaat een fijne sfeer door de vele lichten langs de prachtige authentieke grachten, met bruggen die aan de onderkant verlicht zijn. Zo verandert de stad in een ware lichtshow met behoud van het klassieke karakter van de oude binnenstad.

Blauw kwartiertje, trappen af naar de kades van de grachten, foto’s met lange sluitertijd, laag standpunt, tunnels….. alle ingrediënten voor een aantal opnames.
Zo blij dat ik mijn fotospullen heb meegesjouwd, want je weet maar nooit…


07-11-2019

Fotoweekend in Brussel. Wat een stad vol architectonische tegenstellingen!

Zo is er prachtige klassieke architectuur te vinden in de vele oude gebouwen die de stad rijk is. Denk aan de Sint-Hubertusgalerijen in het centrum, basilieken en kerken en 3 heuse triomfbogen.

Maar ook de nieuwerwetse architectuur is veel aanwezig, met fraai lijnenspel en kleuren. Goede voorbeelden hiervan zijn de Rogiertoren, die ’s avonds verandert in een spectaculaire lichtshow, en metrostation Pannenhuis met grote felgekleurde buizen in de trappenhal.


28-10-2019

Er is een nieuwe categorie toegevoegd in de webshop van Mark Bolijn Fotografie bij Werk aan de Muur. De categorie heet ‘Overig’ en bevat allerlei soorten foto’s die niet redelijkerwijs te plaatsen zijn onder de bestaande categorieën.

Denk hierbij aan foto’s van producten en objecten die niet direct bijdragen aan landschapsfotografie en reisfotografie, maar wel te mooi zijn om niet te delen.

Neem eens een kijkje en zie welke prachtige foto’s u aan de muur kunt hangen!


27-9-2019

Mark Bolijn Fotografie is beeldmaker bij Werk aan de Muur.

Over Werk aan de Muur:
Bij een galerie vind je niets in jouw maat, of het is net boven budget. Bij ons ben je aan het juiste adres!

Een werk aan je muur is erg bepalend voor de sfeer en uitstraling in jouw huis of op kantoor. Niet alleen kan je een werk ophangen wat perfect past in je interieur, maar wat ook nog eens perfect past bij jou! Kies een pop-art werk wat helemaal past bij jou hobby, of kies een prachtige foto van dat landschap waar je een fijne herinnering aan hebt. Zoals we vaak zeggen:
een lege muur is een gemiste kans!

Werk aan de Muur helpt jou met het vinden van iets moois. Niets nieuws, denk je wellicht. Maar wat ons onderscheidt, is dat je voor unieke werken geen belachelijke prijzen betaalt en jij de maat en het materiaal van het werk kan ‘customizen’ naar jouw smaak. Onze unieke collectie komt tot stand door de samenwerking met meer dan 6.000 beeldmakers

Ook zo’n mooie foto boven uw eigen bank?
Klik hier voor de webshop van Mark Bolijn Fotografie bij Werk aan de Muur.


16-9-2019

Zoals u wellicht heeft gezien zijn we druk bezig met het opzetten van een nieuwe website.
De komende weken zal de site steeds meer vorm krijgen en zullen nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.